2009. október 22., csütörtök

Meggyes pite




Ennek a pitetésztának a receptje nagyon régi,még a nagymamámtól tanultam.
Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt
10 dkg disznózsír /nem tévedés!/
1 egész tojás
1 sütőpor
2 dcl tejszín, vagy tejföl
10 dkg cukor
csipetnyi só

Ezt jól összegyúrjuk, 2/3-ad részét kinyújtjuk , és egy vajazott lisztezett tepsibe rakjuk.150°C-ra előmelegített sütőben kicsit elősütjük, hogy a töltelék ne áztassa el /kb.10 perc/.

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg meggy /hozzávetőlegesen/
20 dkg cukor
őrölt fahéj /ízlés szerint/
2 vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor

A meggyet,fahéjat és a cukrot pici vízzel feltesszük főzni.Közben 2,5 dcl vízben elkeverjük a 2 pudingport, majd hozzáadjuk a meggyhez és sűrűre főzzük.
Rátesszük az elősütött tésztára,ráreszeljük a tészta megmaradt 1/3-ad részét, és megszórjuk a vaníliás cukorral.
Közben a sütőt 180°C-ra kapcsoljuk, visszarakjuk a tésztát, és szép aranysárgára sütjük.

2 megjegyzés:

Latsia írta...

Márpedig a legjobb receptek a Nagymamiktól vannak!;O)

Nagyon szép a blogod, gratulálok!
Írogass csak sok finomságot a mi kedvünkre!

szemirámisz írta...

Ebben egyetértünk! :)
És köszi!